Bindemaler

Superpuppa

Pris NOK 205,00 inkl. mva.
Les mer

Supperpuppa - Supperpuppan, Puppan, Super - kjært barn har mange navn. 
Dette er et mønster utviklet ved Renaelvas bredder av Lennart Bergqvist og er ment imitere avtrykket til en svømmende vårfluepuppe. Kan fiskes frittflytende og stripende. Spesielt effektiv i elv fra Juli og ut August på kveld og natt når vårfluepuppene er i ferd med å svømme til land. Kan bindes med mange farger - men bruk helst lyse farger i bakkroppen og mørkt foran. Kan bindes med både hane og høne-hackel. Hønehackle vil gi mer liv i flua og mindre tvinn på fortom. Hanehackle kan gi ei flue som flyter litt høyere på vannet. 


Meget enkel binde - Fest inn hackle, legg gul dubbing på 2/3 av kroken, sort på resten. Legg hacklet med jevne tørn fremover og avslutt bindingen med en fint lite hode. 
Klipp av hacklet på oversiden og undersiden. 

Early Baetis Parachute

Pris NOK 293,00 inkl. mva.
Les mer

De tidligste Baetisene som kommer har gjerne en lysere farge enn de som kommer litt senere. Anbefaler derfor lage noen utgaver som er litt gråere i kroppen enn den olivenfargen vi gjerne ser utover i sesongen. 
Baetis tendenserer ofte mot å være større tidlig i sesongen, så lag denne varianten på krok #14. 
Anbefaler to dubbingfarger her, om det forsatt er for mye hellning mot oliven vil jeg anbefale lage dette mønstret med Fly Rite No. 26 Adams Gray også.